IMG_6155.JPG (305 KB)

Trebinje će u srijedu biti domaćin finalne utakmice Kupa Republike Srpske u kojem će igrati „Leotar“ i banjalučki „Borac“, koji brani trofej osvojen prošle godine.

Tim povodom danas je u novootvorenim prostorijama Košarkaškog kluba „Leotar“ održana konferencija za štampu.

U Košarkaškom klubu „Leotar“ su svjesni činjenice da ne postoji veća motivacija za bilo koga od igrača, nego da igra u finalu najmasovnijeg takmičenja, Kupa RS i da ga osvoji.

Predsjednik kluba Milutin Mastilović izražava nadu da će „Leotar“ osvojiti još jedan trofej.

„Nastojaćemo da organizacija protekne besprijekorno, Trebinje će biti odličan domaćin a mi se nadamo da će naše vitrine krasiti još jedan trofej Kupa RS“, kaže Mastilović.

Trener „Leotara“ Marko Ičelić ističe da i košarkaši i svi članovi kluba žarko žele da osvoje ovaj značajan trofej.

„Obećavam da ćemo izgarati na terenu, obećavam veliku borbu i nadam se da će moji momci biti na visini zadatka. Borac je odlična ekipa ali mi imamo snage i umjeća da osvojimo Kup“, rekao je Ičelić.

Kapiten ekipe Božo Đurasović kaže da je finale velika želja svakog sportiste.

„Kada se počne sa karijerom svi mi sanjamo o finalima, o velikim utakmicama, o trofejima. Veći motiv od finala Kupa ne treba. Svjesni smo toga i nadamo se da ćemo se uz pomoć publike svi radovati u srijedu uveče“, dodaje Đurasović.

Sportski direktor Košarkaškog kluba „Leotar“ Vladimir Aleksić takođe izražava nadu da će Kup Republike Srpske biti veliki motiv za sve košarkaše ali i navijače, čija podrška će biti od neprocjenjivog značaja.

Finalni meč će biti odigran 14. februara u dvorani „Miloš Mrdić“, sa početkom u 19 časova.