Trebinje će od danas do petka, 6. oktobra, biti domaćin Drugog međunarodnog simpozijuma o voćnim kulturama u zemljama na putu svile „Voće za budućnost”.


Pod pokroviteljstvom Međunarodnog društva za hortikulturne nauke, simpozijum organizuje Hortikulturno naučno društvo Bosne i Hercegovine, uz podršku Instituta za genetičke resurse Univerziteta u Banjoj Luci, Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Naučnog voćarskog društva Republike Srpske.
U organizaciji kažu da je simpozijum izuzetna prilika za sticanje novih znanja o voćkama, koja će sigurno doprinijeti razvoju voćarstva u Bosni i Hercegovini, gdje, s obzirom na prirodne resurse i povoljne klimatske uslove, postoje veliki potencijali za rast i unapređenje.
Otvaranje simpozijuma uz koktel dobrodošlice zakazano je večeras u 18 časova u Vinskoj galeriji „Vukoje“, a do petka, 6. oktobra, u hotelu „Leotar“ planirana su predavanja i prezentacije iz oblasti uzgoja voćarskih kultura, te obilazak vinarija, vinograda i zasada voća, te kulturno-istorijskih spomenika hercegovačke regije.
Više o programu simpozijuma na stranici: http://silksym2017.org/
Radio Trebinje