agrores.jpg (125 KB)

Trebinje će 27. i 28. maja biti domaćin Desetog međunarodnog simpozijuma poljoprivrednih nauka ,,AgroReS 2021“.

Simpozijum organizuje Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjaljuci, u saradnji sa partnerima, visokoobrazovanim i naučnoistraživačkim institucijama iz Italije, Njemačke, Poljske, Češke, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Svoje naučne radove predstaviće ukupno 337 autora i koautora iz 16 država.

 Otvaranje Desetog međunarodnog simpozijuma poljoprivrednih nauka ,,AgroReS 2021“ zakazano je za sutra, 27. maja, u 14 časova u holu Kulturnog centra Trebinje.

Simpozijum bi trebalo da otvori ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof. dr Boris Pašalić, nakon čega su planirana tri uvodna izlaganja na teme - poljoprivrednih politika, stanja i zaštite biodiverziteta i brendiranja poljoprivrednih proizvoda u regionu Zapadnog Balkana.

Simpozijum će nastaviti rad u petak, 28. maja, u hotelu „Leotar“ paralelnim radom u četiri sekcije: Ratarstvo, Hortikultura, Stočarstvo i Agrarna ekonomija i ruralni razvoj, a planirana je i panel diskusija na temu „ICT i poljoprivreda – koliko znamo o njima i koliko iz doista primjenjujemo u poljoprivrednoj proizvodnji?“ sa panelistima ekspertima iz BiH i Crne Gore.