Trebinje domaćin prve donatorske večeri u Republici Srpskoj

5543.jpg (334 KB)

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe održala je prvo donatorsko veče u Republici Srpskoj u Hotelu „Bellevue“ u Trebinju. Preko 130 gostiju odazvalo se pozivu Humanitarne organizacije Srbi za Srbe da svojim prisustvom i donacijama pomogne izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bjelica iz Trebinja. Planirana vrijednost projekta je 120.000 KM, što je ujedno predstavljalo i novčani cilj ovog događaja.

Zahvaljujući donacijama prije događaja i na samom događaju prikupljeno je 30.200 KM. Na ime ovog događaja Humanitarna organizacija Srbi za Srbe očekuje određeni broj uplata u narednim danima. Izvještaj sa tačnim podacima biće objavljen na sajtu www.srbizasrbe.org

7858752.jpg (429 KB)

Program je otvoren blagoslovom oca Aleksandra Šmanje i pjesmom narodnog guslara i prvaka iz Trebinja Mitra Višnjića nakon čega je pušten film u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina, a nakon toga predstavljen je jedan dio kreacija iz kolekcije Infiniti visoke mode, dizajnerke Dejane Milosavljević, inspirisane najznačajnijim izumima i patentima slavnog srpskog naučnika Nikole Tesle.

Čitav koncept revije Infititi dizajnerka je osmilila na nešto drugačiji način koji je edukativnog karaktera i koji je kroz kratke filmove o Tesli i njegovom životu vodio goste kroz celu reviju. Atmosferu je začinila humanitarna aukcija i divan glas mlade etno pjevačice Branke Zečević dok je za zabavni dio večeri bio zadužen Impresiv bend iz Trebinja.

3783452.jpg (611 KB)

Na aukciji su licitirane unikatne kamene gusle umjetnika Željka Aleksića iz Trebinja i dva specijalna vina iz manastira Tvrdoš i Vinarije Vukoje.

Pored Trebinja, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe ove godine održaće donatorske večeri u Bijeljini, Beogradu, Novom Sadu i Čačku.

Prethodna godina bila je rekordna kada govorimo o pomoći koju je ova organizacija isporučila u Hercegovini. Pomognute su tri porodice, dva doma zdravlja i Narodna kuhinja u Trebinju u vrijednosti višoj od 450.000 KM.

4243.jpg (471 KB)

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×