Turistička organizacija Grada Trebinja danas je po prvi put u Trebinju organizovala sjednicu Koordinacionog odbora TORS-a, što je bila prilika da se upravo u našem gradu, kao jednoj od destinacija koje bilježe najveći turistički rast u Republici Srpskoj napravi osvrt i analizira aktuelna uspješna turistička godina, ali i sveukupno stanje u oblasti turizma Republike Srpske.



Ovo je bila 10. Sjednica Koordinacionog odbora TORS-a koja je održana u „Kristalnoj Sali“ hotela "SL Industry", a teme su, između ostalog bile, i aktuelna problematika u radu sa kojom se susreću lokalne turističke organizacije u Republici Srpskoj, organizovanje Konferencije “Kreiranje integralnog turističkog proizvoda Republike Srpske”, pokretanje inicijative za donošenje Pravilnika o razvrstavanju turističkih mjesta u skladu sa Zakonom o turizmu, te Program rada TORS-a za 2018. godinu i mnoge druge.
Na dnevnom redu su se našle i teme kao što su zajedničko razmatranje problema naplate boravišne takse, rada subjekata sa neregistrovanim smještajnim kapacitetima, model poslovanja „Stan na dan“, što je posebno interesantno za stanje stvari iz oblasti turizma u Trebinju.

Sjednici su, pored predstavnika TORS-a prisustvovali predstavnici turističkih organizacija Trebinja, Banja Luke, Doboja, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Foče, Višegrada, Laktaša, Vlasenice i Teslića, ali i Pomoćnik Ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi Republike Srpske gđa Dragana Ristić i predstavnica Privredne komore Republike Srpske Dragana Šobot.