trebinje-policija.jpg

Četiri lica - M.H. i S.L. iz Trebinja i S.Č. i M.V. iz Nikšića - sinoć su fizički napala dvojicu pripadnika trebinjske policije, prilikom zaustavljanja automobila „mercedes“ i alkotestiranja Nikšićanina M.V. koji je upravljao vozilom.

„U trenutku alkotestiranja policijskim službenicima je prišlo lice inicijala M.H. iz Trebinja, koje je prvo verbalno, a nakon toga i fizički napalo policijske službenike. Dok su policijski službenici nastojali da lice M.H. smire i liše slobode, u napad na policijske službenike priključila su se još tri lica inicijala: S.L. iz Trebinja i S.Č. i M.V. iz Nikšića“, saopšteno je jutros iz Policijske uprave Trebinje.

Dva policijska službenika su napadu zadobila tjelesne povrede koje je evidentirala Služba hitne medicinske pomoći u Trebinju.

„Policijski službenici su sva lica alkotestirali i testirali na prisustvo opojnih droga i psihoaktivnih lijekova. Testovi su pokazali da je lice inicijala M.H. imalo 1,25 g/kg alkohola u krvi, lice S.Č. 1,22 g/kg, M.V. 1,09 g/kg i lice inicijala S.L. 0,58 g/kg alkohola u organizmu. Takođe, kod M.H. i M.V. utvrđeno je da su pod dejstvom psihoaktivne supstance 'amfetamin'“, kažu u PU Trebinje.

Nezvanično saznajemo da su Trebinjci koji su napali policiju Miljan Hajrović i Slobodan Lalović.

O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se dokumentuje krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“ i da se u redovnoj proceduri podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.