Trebinje i Ravno u zajedničkom projektu – Učenici trebinjskih područnih škola posjetili kulturno-istorijske lokalitete na teritoriji Ravnog

IMG-b50161a49353ff5d70acfad0767882e9-V-1536x1024.jpg (217 KB)

Učenici od šestog do devetog razreda trebinjskih područnih škola posjetili su u subotu manastir Zavala, pećinu Vjetrenica i Biospeleološki muzej Vjetrenica. Posjeta ovim lokalitetima organizovana je u okviru projekta koji podržava Savjet Evrope, a provodi se na teritoriji Trebinja i Ravnog.

Nosilac projekta je Grad Trebinje, a partner Opština Ravno. Svrha projekta je bolje upoznavanje i promocija bogatog kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa ovih lokalnih zajednica, a posebno turističkih sadržaja poput biciklističke staze „Ćiro“, koja prolazi trasom nekadašnje uskotračne željeznice.

Osim što projektom nastoji da se poboljša turistička ponuda obje lokalne zajednice, projektom će biti unaprijeđena i međuopštinska saradnja – kako između institucija, tako i građana, a uključivši djecu iz područnih škola u sami projekat, Grad Trebinje je i na ovaj način iskazao podršku stanovnicima ruralnih područja Trebinja.

U narednih nekoliko dana biće upriličena i uzvratna posjeta za osnovce iz Ravnog, koji će imati priliku da posjete nekoliko najatraktivnijih lokaliteta na području Trebinja.

U okviru projektnih aktivnosti, u subotu 18.12.2021. godine, biće organizovana i promo-biciklijada „Ćirovom rutom Trebinje-Jazina-Trebinje“. Početak je zakazan u 10 časova, a start je na parkingu ispred JU „Doma učenika“ Trebinje (nekadašnja kasarna).

Partneri će kroz projekat obezbijediti i 20 bicikala za rekreativnu brdsko-planinsku vožnju. S ciljem popularizacije biciklističke staze „Ćiro“, ali i biciklizma uopšte, Grad Trebinje će bicikla dodijeliti biciklističkim klubovima „Vučji zub“ i „Leotar“.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×