Kolektivna izložba radova osoba s invaliditetom iz Crne Gore, pod nazivom "Bogatstvo različitosti", otvorena je u subotu uveče u galeriji Kulturnog centra Trebinje.


U pitanju su 34 rada umjetnika Milice Lakićević, Milana Šaranovića, te Milene i Branka Đurovića, koji su radili u kombinovanim tehnikama crteži, grafike.
"Izložba promoviše različitosti u punom smislu, ali i demistifikuje, govoreći nam o univerzalnosti likovnog izraza, takođe prikazujući stvaralački i duhovni obrazac svakog od autora", rekao je Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja društvenih djelatnosti grada Trebinja, otvarajući izložbu.
Navodeći da svi autori imaju puno više različitosti nego što su naizgled slični, Milošević je istakao da je to u stvari jedno bogatstvo koje nas, kako kaže, podsjeća da je bogatstvo upravo u različitostima.
Izložba je dio projekta "Artisti Disabili Montegrini", koji dijelom finansira Ministarstvo kulture Crne Gore, u cilju afirmacije bogatog i raznovrsnog stvaralaštva osoba s invaliditetom u Crnoj Gori.
Nezavisne novine