Reprezentativac Albanije Jlber Sefa novi je šampion Balkana u drumskom biciklizmu.

U glavnoj, seniorskoj trci Balkanskog biciklističkog prvenstva u Trebinju Sefa je prvi odvezao stazu dugu 95 kilometara, drugi kroz cilj prošao je Marko Danilović iz Srbije dok je treći bio Aleksandros Macangos sa Kipara.kraj-biciklizam.jpg

U konkurenciji dama, najbrža je bila Varvara Fasoji iz Grčke, druga je bila Elena Cavari iz iste reprezentacije, dok je bronzu osvojila Rumunka Andrea Jonesku.biciklizam-kraj.jpg
Dodijeljene su i medalje najboljim u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, te u konkurencijama plus 40 i plus 50 godina.

„Dugo sam čekao ovu pobjedu s obzirom na to da se već 15 godina bavim biciklizmom. Odlično sam se osjećao, radio sam u grupi sa još tri momka. Osjetio sam da imam šansu na nekih dvadesetak kilometara do cilja - pa sam pobjegao“, rekao je 28-godišnji Sefa.

Danilović priznaje da je očekivao više - i od sebe i od reprezentativnih kolega.

„Poremetio nas je pad mladog Đorđa Đurića za kojeg smo trebali da radimo, on je bio naš najveći adut na ovako ravnoj stazi. Ipak, uspjeli smo da se pregrupišemo, ali nismo imali snage za pobjedu“, rekao je srpski reprezentativac koji se morao zadovoljiti srebrnom medaljom.Balkansko biciklističko prvenstvu u protekla dva dana u Trebinju je okupilo oko 200 takmičara iz 10 država ovog dijela Evrope – Srbije, Makedonije, Turske, Albanije, Crne Gore, Grčke, Bugarske, Rumunije, Kipra i BiH.

Organizatori su bili Biciklistički savez Republike Srpske i Balkanska biciklistička unija, uz podršku Grada Trebinja i Vlade Republike Srpske.

Trebinje je i ovoga puta pokazalo da je sjajan domaćin svakoj manifestaciji. Svi koji su ovih dana boravili u ovom gradu imaju riječi hvale i za grad, ljude u njemu, kao i čelnike Trebinja. Svi zajedno pokazali su da je Trebinje grad otvorenog srca, ljubaznih i gostoprimivih domaćina.