U nekadašnjoj kasarni u Trebinju danas su se okupili pripadnici mornaričke pješadije bivše JNA, te svečanim postrojavanjem i druženjem evocirali uspomene na vojničke dane koje su proveli u ovom gradu.


U Trebinje je stiglo sedamdesetak marinaca iz bivših jugoslovenskih republika, Austrije, Rusije i drugih država.
Oni kažu da je služenje vojnog roka u tadašnjoj JNA u Trebinju bio ponos za svakog vojnika.
"Marinci iz Trebinja oformili su Fejsbuk grupu sa namjerom da se okupe bivši pripadnici mornaričko-desantnih jedinica JNA koji su služili u Trebinju. Za razliku od drugih bivših kasarni JNA, ova u Trebinju ostala je u izvanrednom stanju. U Trebinju nisam bio od 1991. godine, a okupila nas je nostalgija za Trebinjem, jer smo ovdje uvijek bili dobro primljeni od domaćeg stanovništva", rekao je Dejan Đorđević iz Beograda.
Zadovoljstvo što se nakon 30 godina vidio sa svojim drugovima nije krio ni Goran Mitrović koji je na druženje došao iz Sankt Peterburga.
Pripadnik ove jedinice bio je i Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Trebinja, koji je istakao da je Gradska uprava sa zadovoljstvom prihvatila da bude domaćin onima koji su najljepše dane mladosti proveli u ovom gradu.
Pripadnici nekadašnje mornaričke pješadije bivše JNA danas će darovati krv u Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje.
SRNA