Poljoprivrednicima iz Trebinja danas je podijeljeno 206 sjemenskih paketa za proljećnu sjetvu koje je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, kao mjeru podrške malim poljoprivrednim gazdinstvima.

min.-polj.-1.jpg

Paketi se sastoje od sjemenskog i sadnog materijala i mineralnih đubriva. Na nivou Republike Srpske planirano da bude podijeljeno 9.000 paketa, a na području koje pokriva područna jedinica Trebinje oko 1.000 paketa sjemenskog materijala.

„Naša namjera je bila da pomognemo malim prizvođačima, posebno iz socijalno ugroženih kategorija, koji se primarno ne bave poljoprivredom. Vrijednost paketa oko 250 KM, a sadrže povrtarska sjemena, mineralna đubriva i prskalice,“ istakao je Igor Tomašević iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, područna jedinice Trebinje.

Direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja Veselin Dutina kazao je da su sjemenske pakete većinom dobile socijalno ranjive kategorije stanovništva, posebno oni koji su u posljednje vrijeme ostali bez posla i redovnih izvora prihoda.

„Na Agrarnom fondu je bilo da u saradnji sa Gradom Trebinjem i Centrom za socijalni rad i ostalim institucijama u Gradu Trebinju napravimo spisak korisnika koji smo dostavili u resorno ministarstvo“, kazao je on.