Bolnica Trebinje - Foto: RTRS
Na "Kovid odjeljenju" Bolnice u Trebinju nalazi se 14 pacijenata pozitivnih na virus korona, među kojima je i porodica sa šestomjesečnom bebom, rekao je ljekar sa ovog odjeljenja Dragan Čičković.

Čičković je istakao da je zdravstveno stanje porodice sa bebom stabilno.

- Danas smo primili šestomjesečnu bebu i oba roditelja, svi su pozitivni na korona virus. Roditelji su asimptomatski. Bebu, uz konsultaciju pedijatra, liječimo od zapaljenja grla. Za sada nema temperature i sva tri RTG snimka pluća su uredna. Oni su već od 13. maja kod nas na redovnim pregledima, tada su bili pozitivni otac i majka, a beba je bila negativna. Međutim, 15. maja beba dobija temperaturu, pregledao je ponovo pedijatar, tada je nalaz još uvijek bio negativan, da bi se jutros nalaz pozitivirao - pojasnio je Čičković.

On je naveo da 12 pacijenata ima lakšu kliničku sliku, a dva težu, dok je jedan pacijent, koji je asimpomatski, premješten u karantin.

Prema posljednjem epidemiološkom izvještaju, u istočnoj Hercegovini potvrđene su dvije novooboljele osobe od virusa korona i to sa područja opštine Gacko.