Trebinje (Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija) -
Trebinje je najpoželjnija gradska destinacija i najviše domaćih turista zainteresovano je da turističke vaučere Vlade Republike Srpske iskoristi na krajnjem jugu, rekao je Srni direktor trebinjske Turističke organizacije Marko Radić.

- S obzirom na to da je kampanja "Doživi Srpsku" bila usmjerena na domaće turiste i da je Vlada Republike Srpske odlučila da podijeli vaučere za korištenje, odnosno promociju domaćih potencijala širom Republike Srpske, mi smo u ovom momentu najviše posvećeni pozivu domaćim turistima da posjete Trebinje, pa iz tog razloga najviše rezervacija ide vezano za vaučere Vlade - rekao je Radić.

Radić se osvrnuo na uspješnu kampanju "Ljetuj u Trebinju", u okviru koje je podijeljeno 60 gradskih vaučera, a zabilježeno je više od 10.000 prijava i više od 28.000 posjeta sajtu.

On je istakao da je u Trebinju u ovom periodu zabilježeno najviše posjeta domaćih turista, iz Republike Srpske, Federacije BiH, a određen broj turista je iz Srbije.

Radić je napomenuo da su još na snazi mjere sprečavanja širenja zaraze virusa korona, koje utiču i na dolaske turista.

- U razgovoru sa hotelijerima, optimizam daje to što ima rezervacija, polako se popunjavaju smještajni kapaciteti, ne kako je bilo prethodnih godina, ali ne može se reći da nema rezervacija - rekao je Radić.

On očekuje da će u drugoj polovini jula i avgustu biti solidan priliv turista u Trebinju.

Radić je istakao da je turistička ponuda Trebinja univerzalna tokom cijele godine, a u ljetnjoj sezoni za sve turiste koji se odluče da posjete ovaj grad na krajnjem jugu Srpske, dostupni su mnogi zanimljivi sadržaji, kao što je turistički kompleks "Grad sunca", gradski bazeni, prirodna kupališta.

- Vožnja barkama Trebišnjicom je, naravno, nešto što je nezaobilazno - naglasio je Radić.

On je napomenuo da je Trebinje u završnoj fazi dobijanja dokumenta strategije razvoja turizma grada Trebinja 2020-2030 godine.

- Grad Trebinje sa ovim dokumentom jasno pokazuje da želi da ide u pravcu turizma i da strateški djeluje, da brine o turističkoj ponudi koju ima, da je usavršava i valorizuje sve potencijale koje Trebinje nudi u ovom periodu, upotpunjujući i ulažući privatna i državna sredstva u nove sadržaje koje će Trebinje ustoličiti na mjestu jednog od vrhunskih centara turizma Republike Srpske i regije - rekao je Radić.