Trebinje nominovano među šest najboljih svjetskih priča o održivom razvoju turizma

Sequence-14.jpg (164 KB)

Grad Trebinje je sa pričom „Hercegovačka kuća (Herzeg House)“ nominovan među šest najboljih priča održivih turističkih destinacija, u kategoriji „Lokalni lanci snabdijevanja“.

Ovom nominacijom, Trebinje je dobilo priliku za učešće i predstavljanje na događaju "ITB Berlin 2022", u okviru kojeg će biti održana ceremonija izbora najboljih priča o održivim turističkim destinacijama „Green Destinations Story Awards at ITB Berlin“.

"Od šest nominovanih destinacija, na ceremoniji u Berlinu će biti izabrane tri najbolje priče i nadamo se da će se Grad Trebinje naći među finalistima i osvojiti jednu od prve tri nagrade", istakao je zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković, koji je koordinator ovog procesa ispred grada Trebinja.

Na ceremoniji koju sponzoriše ITB, vodeći svjetski sajam putovanja, svake godine predstavljaju se i nagrađuju najistaknutije priče o dobroj praksi, u okviru takmičenja Top 100 priča održivih turističkih destinacija.

U prvoj fazi takmičenja Grad Trebinje je izabran na listu Top 100 priča održivih turističkih destinacija u konkurenciji preko 200 aplikanata, a u narednoj fazi evaluacije, međunarosni žiri je priču „Hercegovačka kuća“ uvrstio među 6 najboljih priča u okiru kategorije „Lokalni lanci snabdijevanja“.

Ostali nominovani u okviru ove kategoruje su:

Bitno je istaći da su od ukupno 30 nominovanih najboljih priča u okviru 5 kategorija, Grad Trebinje i Vipavska dolina iz Slovenije jedine nominovane destinacije iz regiona.

Takođe, biće izabrana i najbolja priča po izboru publike People's Choice Award, glasati možete putem ovog linka:

https://greendestinations.org/events/2021-green-destinations-awards/green-destinations-story-awards-at-itb-berlin-2022-peoples-choice-award/

Lista svih nominovanih destinacija dostupna je na: https://greendestinations.org/events/2021-green-destinations-awards/green-destinations-story-awards-at-itb-berlin-2022-nominees-finalists/

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×