Gradski Štab za vanredne situacije objavio je spisak 252 lica iz Trebinja koja se nalaze u kućnoj izolaciji, kao preventivnoj mjeri zbog pandemije novog virusa korona, saopšteno je iz ovog štaba.
 
Trebinje - Foto: RTRS
 

- Na spisku se nalaze lica koja su u proteklom periodu prešla granicu BiH i ušla u Republiku Srpsku, odnosno BiH ili su doputovali iz mjesta gdje je zabilježen virus korona - navodi se u saopštenju.

Ažuriranje liste biće vršeno svakodnevno. Spisak možete pogledati.

- Osnovno pravilo kućne izolacije jeste da lice ostane kod kuće i izbjegava bliski kontakt sa drugim ljudima koji predstavlja svaki kontakt duži od 15 minuta na udaljenosti manjoj od dva metra - apeluju iz trebinjskog Štaba.

Počela je i pojačana kontrola svih lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji koju, više puta dnevno, vrši više od 50 ljudi.

- Mole se svi građani da ukoliko primijete neko lice koje bi trebalo da bude u kućnoj izolaciji, a ne poštuje je, to prijavi na broj 121 ili 122 - navodi se u saopštenju.

Iz Štaba su još jednom zahvalili građanima i privrednicima koji imaju razumijevanja za sve preventivne mjere koje je donio gradski Štab za vanredne situacije