Državljanin Crne Gore uhapšen je danas na području Trebinja, nakon što je kod njega otkriveno i oduzeto oko 100 kilograma droge.droga-100kg.jpg

Droga je otkrivena na graničnom prelazu Deleuša u teretnom motornom vozilu kojim je upravljao pedesetsedmogodišnji crnogorski državljanin inicijala V.D.

U teretnom motornom vozilu namjenski je napravljen bunker u dijelu rezervoara. 

Nakon kontrole od strane pripadnika GP BiH Jedinica Trebinje, zbog nemogućnosti detaljnog pregleda na prelazu , a zbog postojanja sumnje da je riječ o  krijumčarenju, vozilo je, uz pratnju GP BiH, sprovedeno  na carinski terminal u Trebinje , gdje je uz pomoć specijalističke opreme pronađena navedena količina od 100 pakovanja droge. Policijsku obradu lica i otkrivene materije nastavili su inspektori SIPA.

"Policijski službenici SIPA danas su na području Trebinja, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH Jedinica Trebinje  i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva 'A1', prilikom koje su otkrili i privremeno oduzeli oko 100 kilograma opojne droge", navedeno je u saopštenju SIPA.

Kako je precizirano, tokom akcije pretreseno je teretno vozilo, kojim je upravljao državljanin Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila materija koja asocira na kanabis sativa ukupne težine oko 100 kilograma."Pored navedenog privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa sim karticom, teretno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku", navedeno je u saopštenju SIPA.

Vozač je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Organizovani kriminal" i "Neovlašteni promet opojnim drogama".

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, uhapšeni će biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.