Zamjenik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Tanja Đaković večeras je u Galeriji Kulturnog centra otvorila izložbu radova diplomiranih studenata Akademije likovnih umjetnosti iz ovog grada koji su nastali u proteklih 20 godina.



Ona je rekla da joj je veliko zadovoljstvo što ima priliku da otvori ovakvu izložbu, ističući da je veoma bitno što studenti i profesori Akademije imaju mogućnost da izlažu u modernim galerijama kakva je trebinjska.
"Novi prostori su dodatna motivacija za umjetnike, a ova galerija daje nadu i podstrek da kultura može da uzme zamah u Republici Srpskoj i da dođe na visoki nivo", rekla je Đakovićeva.
Ona je istakla da Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske ima namjeru da još više sarađuje sa jedinicama lokalne uprave kako bi se dodatno unaprijedio život u lokalnim zajednicama.

Na izložbi se predstavilo 65 umjetnika sa 69 radova, a prikazan je presjek stvaralaštva diplomiranih studenata u proteklih 20 godina. Na izložbi su i radovi sadašnjih profesora, koji su nastali za vrijeme njihovog studiranja.
"Ovo je i autoportret Akademije likovnih umjetnosti, jer je prikazano unutrašnje tkivo Akademije, a to su studenti", rekao je Marko Musović, dekan trebinjske Akademije.
Izložbu su organizovala Akademija likovnih umjetnosti i Galerija Kulturnog centra, a održana je u okviru kulturne manifestacije "Dučićev dan", koja je završena večeras.
SRNA