Trebinje - Foto: SRNA
Svi ugostiteljski objekti na području grada Trebinja od danas će goste moći da primaju do 21.00 čas, a poslije 22.00 časa u njima ne smije biti gostiju, dok će odluka o onlajn nastavi u pojedinim školama biti donesena do ponedjeljka, 15. marta, najavio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Ćurić je pozvao ugostitelje da se pridržavaju novih mjera, istakavši da će biti pojačane inspekcijske kontrole zbog pogoršane epidemiološke situacije.

- Ukoliko uočimo da se mjere ne poštuju, već sutra ćemo biti primorani da skratimo radno vrijeme ugostiteljskih objekata - naglasio je Ćurić.

On je rekao da je dosta učenika testirano na virus korona, te da se rezultati očekuju najkasnije do nedjelje, 14. marta, nakon čega će biti poznato da li će pojedine škole preći na onlajn nastavu.

- Prema sadašnjim podacima, nema potrebe da se prelazi na onlajn nastavu, ali vidjećemo kakvi će biti rezultati testova - pojasnio je Ćurić.

Gradski štab za vanredne situacije na današnjem sastanku obavezao je direktore osnovnih i srednjih škola da dostavljaju izvještaje o epidemiološkoj situaciji u tim ustanovama, dok su prodajni objekti sa više od pet zaposlenih dužni da na ulazu obezbijede jedno lice koje će vršiti dezinfekciju, te da ograniče broj ljudi koji mogu da budu u zatvorenom prostoru u istom trenutku.

- Grad Trebinje će Domu zdravlja staviti na raspolaganje stambene površine na Tini, Gorici i Petrovom polju sa ciljem rasterećenja postojećih kapaciteta ove zdravstvene ustanove. Na besplatan broj 121 mogu se prijaviti sva kršenja epidemioloških mjera - dodao je Ćurić.

Ćurić je apelovao da građani poštuju preventivne epidemiološke mjere.