U Gradskoj upravi u Trebinju danas je potpisano novih 20 ugovora sa licima koja su zainteresovana za program samozapošljavanja putem pokretanja ili proširenja vlastitog biznisa.



Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić istakao je da će Grad Trebinje iz budžeta i iz Fonda solidarnosti obezbijediti 313.000 KM za ukupno 48 ugovora, napominjući da je prije petnaestak dana potpisano 28 ugovora.
"Prema planu, prvih 65 odsto sredstava biće uplaćeno odmah nakon potpisivanja ugovora, a ostatak naredne godine", pojasnio je Ćurić.
On je istakao da je Grad formirao komisiju koja će pratiti kompletnu dinamiku poslova, te dodao da je Gradska uprava spremna da pomogne ljudima koji su imali hrabrosti da sami započnu neki posao i da na taj način brinu o sebi i porodici.
Ćurić je podsjetio da je ukupno bilo 115 aplikacija za samozapošljavanje, a da je kompletnu dokumentaciju na kraju dostavilo 48 lica.
On napominje da će mogućnost da dobiju sredstva imati još njih nekoliko, jer su ispunili uslove, a nisu dostavili dokumentaciju.

Sredstvima za samozapošljavanje zadovoljan je bio Siniša Lakić, koji je na birou rada od 1987. godine i koji će 4.500 KM, koliko je dobio, iskoristiti da zasadi jagodu i lješnik.
"Ovo mi je bila jedinstvena prilika da dođem do nekog posla i veoma sam zahvalan Gradskoj upravi što nam je izašla u susret i omogućila da pokrenemo vlastiti biznis, bez nekih posebnih uslova", rekao je Lakić.
Stojanka Petrov je na birou rada već 17 godina i sa nezaposlenim suprugom je odmah dobila sredstva za koja je i konkurisala, napominjući da će raditi kao prevoznici.
Djelatnosti za koje su se aplikanti prijavili su iz različitih oblasti, a najviše ih je iz poljoprivrede i kreću se od 4.500 KM do 12.000 KM.
SRNA