Za proteklih deset mjeseci Turistička organizacija Trebinja zailježila je povećanje broja noćenja za četiri odsto u odnosu za isti period prošle godine.

trebinje-turizam.jpg

U ovom trenutku Trebinje se sprema za zimsku sezonu sa posebnim osvrtom na novogodišnju noć, a grad se već počeo ukrašavati.

Trebinje je, prije nekoliko dana ušlo u prazničnu atmosferu ovog posljednjeg mjeseca 2019. godine. Ulice su okićene i neke radnje su ukrasile svoje izloge, tako da se osjeti dolazak novogodišnjih i božićnih praznika. 31. decembra će biti mnogo zanimljivih dešavanja na ulicama Trebinja.

MIRKO ĆURIĆ, gradonačelnik Trebinja

“I ostalih dana imamo gradsku muziku 29. iz Hercego Novog i to će biti lijepo, kao i predhodne godine Nova godina za djecu biće organzovana 31 u 12 časova, nadam se da će da bude lijepo vrijeme, lijepo raspoloženje”.

U 2020. godinu Trebinjce i njihove goste uvešće svojim pjesmama Hari Mata Hari. Ovo je značajan iskorak Trebinja kad je riječ o dočeku Nove godine. Dovođenjem jedne estradne zvijezde bivše Jugoslavije, Trebinje ulazi u trku sa susjednim gradovaima na primorju.

MIRKO ĆURIĆ, gradonačelnik Trebinja

“Ako je Trebinje prvo turističko mjesto u RS, turizam je nešto na čemu se zasnivaju i prihodi tako da se nadamo da to nije trošak, nego investicija i ono što je njabitnije da dođe veliki broj ljudi i da veliki broj trebinjaca ostane da ne bi išlo van trebinja dugoročno svi dobijamao”.

U trebinjskoj turističkoj organizaciji ističu da su za deset mjeseci ostvarili devedeset hiljada noćenja, odnosno četiri odsto više u odnosu na prošlu godinu. Sada su svi okrenuti prema zimskoj sezoni.

MARKO RADIĆ, direktor Turističke organizacije Graphics text Grada Trebinja

“Sada u zimskom periodu imamo taj glavni i ključni momenat to je doček Nove godine 31.12. u ljetnoj bašti Platana nstupiće Hari Mata Hari , dakle jedna jugoslovenska zvijezda sa kojom se nadamo da ćemo privući turiste iz regiona

Kada je riječ o gostima koji stižu u grad na Trebišnjici, oni dolaze sa svih kontinenata.

MARKO RADIĆ, direktor Turističke organizacije Grada Trebinja

“Daolazili su nam turisti iz sedmadesetdvije zemlje svijeta broj jedan su turiasti iz Srbije zatim iz Turske, Grčke, Francuske, Kniza imamo ove godine imamo mnogo više nego predhodnih godina i možemo reći da je ova sezona i kada su dolasci u pitanju bila aktuelna i u onom zimskom periodu ono prvo tromjesečje”.

Gradska administracija razmišlja i o drugim praznicima kako bi neko značajnije estradno ime održalo svoj koncert u Trebinju. Značajno je reći da su sredstva za novogodišnji koncert izdvojili Grad Trebinje, turistička organizacija i mnogi privrednici grada.