Ljubiša Ninković iz Trebinja osuđen je u Okružnom sudu u Trebinju na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva policajca Velibora Šetke, koga je sjekirom pokušao da udari u glavu, ali mu je policajac blokirao udarac.
Presuda je izrečena nakon što je sud prihvatio sporazum o priznjanju krivice koji je Ninković sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Trebinju. Napad se dogodio 13. juna prošle, a motiv je bilo to što je Šetka dan ranije sankcionisao Ninkovića zbog počinjenog prekršaja.
U presudi se navodi da je Ninković policajca napao u centru Trebinja, nakon što je uočio da je Šetka svojim vozilom ušao u sporednu uličicu kod Doma slijepih.
– Ninković mu je prišao s leđa i dok je Šetka sjedio na mjestu vozača sjekirom je udario u staklo na lijevim vratima vozila, koje se sasulo. Kada je policajac izašao iz vozila Ninković je ponovo zamahnuo sjekirom prema njegovoj glavi i vratu, ali je Šetka podigao ruku i tako uspio da blokira udarac – navodi se u presudi.
Braneći se od udara sjekire Šetka je zadobio povredu lijeve nadlaktice, a vještačenjem je utvrđeno da bi ga sjekira pogodila u glavu, da nije podmetnuo ruku. U vještačenju je navedeno i da je prvi udarac mogao biti koban da sjekira nije završila u ramu od bočnog stakla vozila. Zbog pričinjene štete na vozilu Ninković je dužan i da Šetki isplati 876 KM.
Izvor: SRPSKA KAFE – O. Matavulj
.