Grad Trebinje i Gradska boračka organizacija obilježiće sutra Dan Republike Srpske kolonom automobila koja će proći gradskim ulicama i vatrometom sa platoa ispred Hercegovačke Gračanice.


U 10 časova obaviće se polaganju cvijeća na Spomenik braniocima Trebinja od 1991. do 1995.


Predsjednik trebinjske Skupštine Boračke organizacije Pero Mišeljić rekao je da je okupljanje automobila planirano u krugu Kasarne “Luka Vukalović” u 15.30 časova.
“Kolona kreće u 16.00 časova. Planiran je prolazak gradskim ulicama, istom maršrutom kao i prošle godine. Ovo je postala već tradicionalna manifestacija”, naveo je Mišeljić.


On je pozvao borce, njihove potomke, ali i sve građane da svojim automobilima okićenim zastavama Republike Srpske doprinesu obilježavanju Dana Republike.


Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić napomenuo je da je 9. januar dan kada je potrebno, više nego ikada, da se pokaže jedinstvo.

On je dodao da nikada ne smije biti zaboravljena žrtva onih koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske.


“Na ovaj način poštujemo i ljude koji su stvarali Republiku Srpsku. Međutim, i svih ostalih dana moramo da budemo svjesni da su mnogi za ovu državu položili živote”, istakao je Ćurić.


On je ukazao da treba da cijeniti doprinos svih ljudi koji koji su učestvovali u odbrani Republike Srpske.


Povodom Dana Republike Srpske, na platou ispred Hercegovačke Gračanice biće upriličen i vatromet od 20.00 časova.


Izvor: Srna