Tokom sedam mjeseci ove godine u Trebinju je registrovano 36.379 noćenja turista ili za oko 6.000 ili 17,5 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, što govori da ovaj grad postaje sve interesantnija i poželjnija destinacija za strane turiste, rekao je Srni direktor gradske Turističke organizacije Marko Radić.Najviše interesovanje za boravak u ovog hercegovačkom gradu pokazali su Turci, zatim gosti iz Srbije, te Južne Koreje, Grčke, Crne Gore.
Veliki broj bio je onih koji su došli na jedan dan i obišli najatraktivnije lokacije, a uglavnom su to bili turisti iz Ruske Federacije i Srbije.
Radić kaže da je ove godine u odnosu na ranije mnogo više posjetilaca bilo iz Austrije, Engleske i Francuske.
Za sedam mjeseci ove godine Info-centar Turističke organizacije posjetilo je oko 5.500 turista iz 62 zemlje, što je za 20 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.
Turistička organizacija je sa dovoljnim broj vodiča ove sezone uspješno odgovorila potrebnim zahtjevima turista, koji su i zahvaljujući panoima i drugim pokazateljima mogli lako da pronađu tražene lokacije i objekte.

Kao i ranijih godina turisti su najviše bili zainteresovani za obilazak manastira, crkvi, spomenika, a nezaobilazan je bio i Stari grad - Kastel /sa džamijama/, Muzej Hercegovine, Perovića /Arslanagića/ most.
Da bi Trebinje bilo što traženija destinacija u njegovu pomociju mnogo ulaže gradska Turistička organizacija.
SRNA