Tokom devet mjeseci ove godine u Trebinju je registrovano 56.289 noćenja turista ili 28 odsto više nego u istom periodu lani, rekao je za Radio Trebinje direktor gradske Turističke organizacije Marko Radić.


„Do kraja ljeta registrovano je oko 4.000 noćenja više nego cijele 2016. godine, a ovaj podatak potvrđuje da je naš grad najpoželjnija turistička destinacija u Republici Srpskoj“, naveo je on.
Za Turističku organizaciju RS, Trebinje je šampion turizma, kao destinacija koja bilježi najveći rast turističkog prometa i investicija u ovu granu privrede.
„To je rezultat kontinuiranog rada na stvaranju uslova za razvoj i unapređenje turizma, na čemu stalno radimo. Priznanja služe na ponos svim turističkim subjektima u Trebinju, ali i obavezuju i motivišu da u narednom periodu zabilježimo još zapaženije rezultate“, rekao je Radić.
Turistička organizacija Grada Trebinja juče je organizovala i sjednicu Koordinacionog odbora TORS-a, na kojoj su prisustvovali predstavnici turističkih organizacija iz Banja Luke, Doboja, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Foče, Višegrada, Laktaša, Vlasenice i Teslića, ali i pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi RS Dragana Ristić i predstavnica Privredne komore RS Dragana Šobot.
„Razgovarali smo o aktuelnoj problematici u radu sa kojom se susreću lokalne turističke organizacije u Republici Srpskoj, organizovanje konferencije ‘Kreiranje integralnog turističkog proizvoda RS’ koja će biti 21. i 22. decembra u Banja Luci, pokretanje inicijative za donošenje Pravilnika o razvrstavanju turističkih mjesta u skladu sa Zakonom o turizmu, te Program rada TORS-a za 2018. godinu, o problemima naplate boravišne takse, rada subjekata sa neregistrovanim smještajnim kapacitetima, model poslovanja ‘Stan na dan’, što je posebno interesantno za stanje stvari iz oblasti turizma u Trebinju“, rekao je Radić.
Radić je potvrdio za Radio Trebinje da uskoro pokreću savremenu internet stranicu Turističke organizacije koja će obuhvatiti svu turističku ponudu grada Trebinja.
Radio Trebinje