U Trebinju su večeras, prigodnom svečanošću u amfiteatru Hercegovačke Gračanice, počeli 23. „Susreti mladih Republike Srpske“.mladih-susreti.jpg

Najveće okupljanje mladih u Srpskoj – u organizaciji Omladinskog savjeta RS i pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta i Grada Trebinja - i ove godine okupilo je više od dvije stotine učesnika iz svih krajeva Srpske, ali i Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Rusije.

Do 30. avgusta za učesnike susreta biće priređeni različiti edukativni i sportsko-zabavni sadržaji, a sve sa ciljem da podstaknu mlade iz Srpske i regiona na umrežavanje, kreativan rad i druženje kroz zabavu i interaktivno učenje.

„Svi vi bićete u prilici da tokom ovih pet dana prisustvujete različitim edukativnim sadržajima, sportskim takmičenjima, izletima, ali ono što smatram možda i najbitnijim jeste da ćete imati priliku da se družite, da bolje upoznate jedni druge, da otklonite predrasude jedni o drugima ukoliko ih imate – i da naravno iz ovog lijepog grada ponesete najljepše uspomene“, poručila je otvarajući 23. „Susrete mladih Republike Srpske“ ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.susreti-mladih-tb.jpg

Učesnike susreta pozdravio je, u ime domaćina, i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, istakavši da je Grad Trebinje sa zadovoljstvom prihvatio poziv organizatora da podrži i sufinansira ovu značajnu omladinsku manifestaciju.
Gradska uprava, poručio je Ćurić, prepoznaje važnost uloge mladih ljudi u društvu i spremna je da podrži njihov stvaralački duh i energiju.

„Mladi su naša sadašnjost i budućnost, resurs inovacija i pokretačka snaga razvoja. Mladima je posebno važno pružiti mogućnost razvoja vještina, stavova i vrijednosti, koji omogućavaju promjene i preuzimanje kontrole nad vlastitim životom – jer upravo spoznaja o mogućnosti promjene djeluje vrlo osnažujuće i ohrabrujuće“, istakao je Ćurić.

Predsjednik Omladinskog savjeta RS Nikola Stjepanović istakao je da će učesnici susreta, kao svojevrsnu zadužbinu mladih i u spomen na dana provodene u Trebinju, u gradskom parku posaditi 23 nove sadnice drveća, a od ovih susreta Trebinje bi trebalo da dobije i kancelariju Omladinskog savjeta RS.Svečanom otvaranju prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije Darko Stanić, koji je čestitajući organizatorima i domaćinima na izuzetnoj manifestaciji kazao da je zadatak i drugih vlada u regionu da se ugledaju na ovakvu praksu.