PU Trebinje - Foto: RTRS
Pripadnici Policijske uprave Trebinje sproveli su jutros operativnu akciju, pod nazivom "Strač", usmjerenu na sprečavanje distribucije opojnih droga na trebinjskim ulicama.

Akcija je trajala od marta do kraja septembra ove godine. Slobode je lišeno šest lica sa područja Trebinja, dok se za sedmim traga.

Pronađeni su brojni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom, kao i veća količina različitih vrsta materija, koje asociraju na različite vrste opojnih droga ili materija koje se koriste za njihovo spravljanje, kao i 201 metak kalibra 7,62 mm. Sve se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Veći broj lica odranije su poznata po vršenju krivičnih djela.

- Na osnovu naredbe Osnovog suda u Trebinju, izvršeni su pretresi na sedam lokacija, i slobode je lišeno šest lica, za sedmim se traga. Tokom sprovođenja operativne akcije, zaplijenjeno je 782 grama hašiša, 460 grama bijele praškaste materije spid, i jedan kilogram nepoznate praškaste materije, za koju će se naknadnim vještačenjem utvrditi da li se radi o preparatima koji se smatraju opojnom drogom ili nekom drugom preparatu koji se miješa sa nekim drogama, a koji se koristi radi uvećanja ukupne mase - rekao je Siniša Laketa načelnik Policijske uprave Trebinje.