Trebinje unapređuje saradnju sa Kraljevom i Užicem

Srn2021-10-9_1651608_3.jpg (121 KB)

Grad Trebinje unapređuje saradnju sa lokalnim zajednicama u Srbiji, među kojima su Kraljevo i Užice, a u narednom periodu uložiće se dodatni napori na privlačenje potencijalnih investitora iz ovih gradova u najjužniji grad Srpske, izjavio je Srni zamjenik trebinjskog gradonačelnik Dražen Bošković.

"Kraljevo je u prethodnih nekoliko godina jedan od glavnih centara za strane investitore u Srbiji, pa će shodno tome Trebinje uložiti dodatne napore da se neki od tih investitora dovedu u naš grad", kaže Bošković.

On je kao jedan od primjera naveo fabriku "Leoni" koja posluje u Kraljevu i zapošljava više hiljada ljudi, te napomenuo da su potencijali za ulaganje u Trebinje brojni.

Bošković je dodao da su Trebinje i Kraljevo odnedavno uspostavili čvršću saradnju koja se ogleda u razmjeni iskustava iz oblasti privrede, sporta, kulture, turizma.

On je napomenuo da je danas prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana Kraljeva, te da je to bila prilika da se razmijene iskustva iz različitih oblasti ova dva grada, da se njihovi investitori pozovu da ulože u Trebinje.

Bošković je dodao da je prisustvovao i svečanoj sjednici Skupštine grada Užica, te da očekuje unapređenje saradnje i sa ovim gradom u Srbiji.

"Ovakvi događaji su dobra prilika i da se stanovnici Kraljeva i Užica pozovu da u što većem broju dolaze u turističke posjete Trebinju", rekao je Bošković.

On ističe da su i predstavnici Kraljeva prisustvovali krsnoj slavi Trebinja, te da grad na Trebišnjici nastoji da njeguje, održava i učvršćuje dobru saradnju i prijateljske odnose sa gradovima iz okruženja.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×