326B374B-500F-471C-87F4-A500C738EEA4.jpeg
Rezolucija o Srebrenici koju Bošnjaci uz podršku zapadnih zemalja predlažu Generalnoj skupštini UN uperena je protiv srpskog naroda i države, izjavio je Srni predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinje Petar Vuković.

Vuković kaže da je kao učesnik Odbrambeno-otadžbinskog rata bio svjedok muslimanskih zločina nad srpskim narodom koje sada skoro niko ne pominje, osim srpskog naroda koji je preživio te stravične zločine, logore i slično.

"Ta Srebrenica treba jednom da se zauvijek izbriše, ne u smislu da tu nije bilo zločina, već da to nije bio genocid", rekao je Vuković.

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida, niti genocid uopšte. Komisija od 10 svjetskih eksperata zaključila je da Srbi nikada nisu imali takav plan ni u Srebrenici, niti na bilo kom drugom mjestu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je da u četvrtak, 18. aprila, u Narodnoj skupštini bude usvojen izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a nakon toga i na prisustvo velikom mitingu srpskog naroda na Trgu Krajine u Banjaluci sa kojeg će biti poručeno da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i odbrani svoje budućnosti.