Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u vremenskom periodu od 03. do 08. decembra 2018. godine realizovali republičku akciju s akcentom na neposjedovanje zimske opreme, tehničku neispravnosti motornih vozila i nepropisno zatamnjene staklene površine na motornim vozilima.
Policijski službenici su ukupno kontrolisali 446 motornih vozila: 309 putničkih automobila, 132 teretna vozila i pet autobusa. Ukupno je evidentirano 290 prekršaja.


U 171 slučaju evidentirano je neposjedovanje zimske opreme, 22 motorna vozila su upućena na vanredni tehnički pregled, dok je u 24 slučaja utvrđeno da su staklene površine nepropisno zatamnjene.


Podjećamo učesnike u saobraćaju da je obavezna upotreba zimske opreme do 15. aprila 2019. godine, a ona podrazumjeva zimske pneumatike koji su obilježeni sledećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stilizovanom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm ili ljetne pneumatike čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum 4 mm i u priboru odgovarajuće lance koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uslova.