SLIKA 2.jpg (377 KB)

U Banjaluci je 22. decembra organizovano deseto studentsko takmičenje „Jelen businessCaseChallenge 2023“ iz studije slučaja, a projektna ideja koju je predstavila Trebinjka Sara Novčić zauzela je četvrto nagrađeno mjesto.

Kompanija MolsonCoors, jedan od svjetskih lidera u pivarskoj industriji u saradnji sa Centrom za razvoj karijere iz Banja Luke, organizovali su takmičenje iz studije slučaja fokusirano na kreativnost, inovativnost, prezentacijske vještine i marketing znanje. Takmičenju je prethodila Biznis akademija koja je okupila preko 80 učesnika i realizovana je kroz niz praktičnih radionica o marketingu, projektnom menadžmentu i razvoju ideje. Studenti Visoke škole za turizam i hotelijerstvo već tradicionalno učestvuju na pomenutom takmičenju.

Ove godine prijavilo se preko 20 timova sa oko 50 prijavljenih učesnika, a u finale je plasirano ukupno 12 timova sa preko 35 učesnika iz Banjaluke, Trebinja, Bijeljine, Beograda, Zvornika…među kojima su bila i dva tima sa Visoke škole za turizam i hotelijerstvo.

Timovi ove VŠU-e osmislili su dva projektna rješenja: „Jelen glamping selo“  koji je predstavila student prve godine Sara Novčić i „Jelen kamping plac“ kojeg je predstavio student druge godine Marko Trklja. Idejna rješenja su urađena pod mentorstvom prof. dr Andrijane Mrkaić Ateljević, a usklađena su sa turističkim razvojnim ciljevima Grada Trebinja. Ideja o uspostavljanju glamping sela u Trebinju, ocjenjena je od strane stručnog žirija kao kreativna sa visokom stopom mogućnosti realizacije. Idejno rješenje pratio je finansijski plan i plan promotivnih aktivnosti. Drugu ideju o kamping placu izložio je student Marko Trklja naglašavajući potrebu za uspostavljanjem kamping placa na obali Trebišnjice uz prikladan investicioni plan koji bi se mogao realizovati u saradnji sa kompanijom MolsonCoors. Obje projektne ideje razrađene su nakon istraživanja tržišta.

Odlazak studenata na takmičenje finansijski je podržan od strane organizatora i Visoke škole za turizam i hotelijerstvo Trebinje.