Na sinoć održanoj konstitutivnoj i prvoj redovnoj sjednici Predsjedništva Gradske boračke organizacije Trebinje Dragomir Anđelić izabran je za predsjednika Predsjedništava, dok su za njegove zamjenike imenovani Ranko Petijević i Milan Milojević, saopšteno je danas iz GBO Trebinje.


Za delegate u Skupštinu BORS-a izabrani su Svetozar Aćimović i Anka Pešikan – ispred porodica poginulih boraca.

Prethodno, na sjednici Skupštine GBO Trebinje, održanoj 27. juna, za predsjednika Skupštine Gradske boračke organizacije Trebinje izabran je Dejan Bodiroga, a za potpredsjednike Dalibor Daković – ispred porodica poginulih boraca i Maksim Mrakić – ispred ratnih vojnih invalida.

Verifikovani su mandati 50 članova skupštine koji su birani u 18 mjesnih odbora, kao i delegati ispred RVI i PPB.

Za članove predsjedništva izabrani su: Dragan Dobranić, Ilija Mastilović, Milan Milojević, Milisav Pendo, Perica Vukalović, Ranko Petijević, Srbo Škero, Dragomir Anđelić, Nebojša Milišić, Dragan Lončar, Dragan Jelić, Milan Mijanović,Svetozar Aćimović, Maksim Mrakić (RVI) i Dalibor Daković (PPB).

U saopštenju Gradske boračke organizacije navedeno je da su svi članovi predsjedništva borci prve kategorije, osim jednog člana koji je u rat otišao sa 16 godina i borac je druge kategorije.

„Borci su prilikom izbora pokazali veliku odgovornost i većinu odluka donijeli jednoglasno, s čim su se izdigli iznad svih političkih dešavanja. Ovim smo pokazali da jedinstvo koje smo imali devedesetih godina kada smo stvarali Republiku Srpsku i danas postoji među nama, a to je jedini put da se poboljša položaj boraca i porodica poginulih boraca u društvu“, navedeno je u saopštenju Gradske boračke organizacije Trebinje.

Radio Trebinje