dado.jpg

Završeni su radovi na obilježavanju horizontalne signalizacije u užem gradskom području, ispred škola, vrtića, javnih ustanova i preduzeća i zdravstvenih ustanova.

U Odjeljenju za komunalno-inspekcijske poslove navode da je ove godine po prvi put posao povjeren trebinjskoj firmi, koja ima sopstvenu proizvodnju neophodne farbe i opremu za obilježavanje horizontalne signalizacije.

"Obilježili smo Kameni most, ulice Srpsku, Cara Dušana, Vidovdansku, Trebinjske brigade, Hercegnovsku, Kolubarsku, Republike Srpske. U okviru ovog dijela radova završeno je i obilježavanje pješačkih staza u blizini osnovnih i srednjih škola, gradskih i republičkih ustanova i preduzeća, u neposrednoj blizini Bolnice i Doma zdravlja", rekao je samostalni stručni saradnik za poslove saobraćaja iz Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Radomir Mićević.

Mićević je naveo da je riječ o projektu čija je vrijednost oko 25.000 KM.

Direktor firme "Kodiakhem" Danijel Rašović rekao je da zapošljavaju desetak radnika, da su nabavili specijalizovano vozilo za obilježavanje horizontalne signalizacije i da imaju sopstvenu proizvodnju neophodne farbe.