Gimnazija „Jovan Dučić“ iz našeg grada u narednoj sedmici biće domaćin 5. Susreta evropskih gimnazija, koji će okupiti predstavnike škola iz Rumunije, Mađarske, Srbije, Hrvatske, BiH i Slovenije.


Gosti trebinjske obrazovne ustanove biće predstavnici gimnazije iz Zemuna, Srpske škole „Nikola Tesla“ iz Budimpešte, Srpske škole „Dositej Obradović“ iz Temišvara, gimnazija iz Škofje Loke, Varaždina i Gnjilana.


„Domaćin snosi sve troškove smještaja za učesnike. Delegacija škola broji pet članova i to od tri učenika, profesora i direktora škole. To je oko 50 učesnika“, kaže direktor Gimnazije „Jovan Dučić“ Mišo Pešić.


Prošle školske godine Trebinjci su bili u Temišvaru i Srpska škola „Dositej Obradović“ bila je domaćin.


Kako se kroz ove susrete obilježi centralna tema koja je uvijek zajednička za sve škole, dogovoreno je da tema u Trebinju bude „Slobodne aktivnosti učenika i njihov uticaj na kvalitet nastave“.


Za vrijeme susreta gimnazijalaca, koji će predstaviti svoje škole, gradove, države, održavaće se i razne radionice na teme koje će uraditi Pedagoško psihološka služba gimnazije iz Trebinja.


„U Kulturnom centru priredićemo i prigodan program za naše goste i Trebinjce“, rekao je Pešić i dodao da su članovi dramske sekcije pripremili pozorišnu predstavu „Koferi“, dok će orkestar Gimnazije „Jovan Dučić“ izvesti cjelovečernji koncert.


Izvor Radio trebinje