spanska serija-1.jpg

Ovih dana imamo priliku da čitamo o tome da su kršteni sinovi biznismena Rodoljuba Draškovića, kako mu se zove supruga, šta ona misli o „svom princu iz snova“ kako sebe vidi itd.

Jedva smo „sažvakali“ spoznaju da smo dobili nekog kneza bez kneževine, pa sad još treba da čitamo sagu o njegovoj porodici, kneginji, sultaniji, avanturama...

Nekad te priče kneza od Hercegovine i o njemu liče na djelo lošeg autora koji je želio da napiše bestseler, ali se sve završilo na nekom „književnom žutilu“.

Zar nam je najvažnije šta knez radi, priča, smišlja ili ko mu je porodica, šta radi, misli i slično?

Nemamo važnije, životne teme?

Da li će Drašković sebi biti knez, monarh, monah njegova je stvar, i možda onih koji mu na značaju daju,a njegov značaj je u materijalnom bogatstvu, i to za one kojima je to bogatstvo nešto čemu se dive ili teže.

Za one koji bogastvo vide u drugim stvarima Rodoljub Drašković je samo jedan u nizu onih koji su znali da se snađu „zarade paru više“ i svoj bankovni konto učine takvim da može da se igra sa onima koji u novcu vide sve.

„Kapa do poda“ Draškoviću koji savršeno vlada onima kojima može i situaciju okreće na stranu koja njemu odgovara.

Osim u biznisu maestro je i u manipulaciji onih oko sebe i- kad mu se može treba to da radi.

Kako će izgledati ta njegova politička priča i šta će on i gdje to će već biti poznato kada se sve izborne karte otvore.

Kako god bilo, sve ovo liči na špansku seriju sa mnogo epizoda kojoj se kraj ne nazire. “Glavni glumci“ su „truli“ bogataši, a sve je puno spletki i teorija zavjere.

Realnost je ipak nešto drugo, mada je sličnost u onom dijelu gdje su spletke i teorije zavjere...

Pandemija je uticala na sve pore života, mnogi muku muče da obzbijede egzistenciju za svoje porodice, pa, zaista, u takvoj situaciji ovi „bajkoviti“ narativi o Draškoviću su, u najmanju ruku, nepristojni.

Možda bi se mogli i razumjeti da je Drašković onaj obećani milion za socijalno ugrožene porodice podijelio onima kojima je trebao biti podijeljen.

Tada bi i ode biznismenu i knezu od Hercegovine imale, makar malo, smisla.

Ovako....sve ovo vrijeđa inteligenciju građana.