trebinje-gu.jpg

Najavljene su smjene trebinjskih funkcionera.

 Detaljno se, pisali su mediji, pregledaju njihovi postignuti rezultati, a kako sada stvari stoje više od polovine direktora i načelnika u Trebinju trebalo bi da napusti udobne i profitabilne fotelje. 


"Prema nekim mojim procjenama preko 50 odsto kada su u pitanju i načelnici odjeljenja i direktori ustanova. Opet kažem, neko će da napreduje, neko će u odborničke klupe ali biće raznih promijena", rekao je za ATV Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja. 

Gradski tim koji je ranije izabran od strane prvog čovjeka Trebinja  izazivao je različite komentare.

Mnogi iz tog tima radili su za svoje interese, tvrdi naš izvor,  dok ih interes društvene zajednice, gradjana ovog grada, uglavnom,  nije  zanimao.

Kada bi se analiziralo ko je i šta iz tima trebinjskog gradonačelnika licno ostvario tokom četvorogodisnjeg mandata bilo bi jasno kako i za koga su pojedinci  radili. 

Broj glasova, kada je u pitanju glasanje za gradonačelnika, jedan je od pokazatelja da stanovnici Trebinja nisu posebno zadovoljni onim što se dešavalo proteklih godina u ovom gradu.

Najava da će se analizirati rezultati svakoga od njih je za pohvalu, ukoliko se , naravno, bude analiziralo isključivo i jedino po onome šta se radilo, kakvi su konačni rezultati svakoga ponaosob od onih  koji su  u Trebinju imali neku od funkcija.

Ukoliko ta analiza bude subjektivna , rađena po osnovu nekih ličnih simpatija ili antipatija, a ne po stručnosti i rezultatima onda od toga opet neće biti ništa posebno što bi , u konačnici, dovelo do kvalitetnijeg i boljeg rada koji bi se reflektovao na stanovništvo i donio mu nešto drugačije i pozitivnije.

Ono što  svako treba da zna jeste da funkcionerske  fotelje nisu  porodično nasljeđe niti lično vlasništvo nego samo neki trenutak, kraći ili duži, splet okolnosti ili, rijetko, stručnost koja nekome omogući da uživa blagodeti funkscionerske pozicije- od plate do svih ostalih benefita znanih i javnosti neznanih.

Sve jednom prođe, a iza svih nas ostanu djela koja smo činili- oni koji su radili da svima nama i našim potomcima bude bolje ostaće zapamćeni po dobru.

Oni koji su radili samo za sebe ostaviće svojim potomcima ogromnu etiketu koje se, posebno u malim sredinama, teško riješiti.

No, svako bira kako će da živi i šta će djeci da ostavi iza sebe.

Neko izabere da ostavi materijalno bogatstvo koje se lako potroši ili uništi, a neko ostavlja dobra djela koja nijedno vrijeme niti bilo kakve fotelje ne mogu da minimiziraju i unište.

E, šta će “novopečeni”, a i ovi trenutni “funkcioneri” ostaviti...za neke već vidimo, a neki će pokazati.

A narod- na posljednjim izborima ipak je pokazao da zna , makar, da upozori da nešto nije u redu.

Ko prepozna i nije previše bahat ispraviće, a ko je suprotno od toga- reći će mu se na narednim izborima.

U političkim krugovima grada pojedince koji su u ranijem periodu „nagrađivani“ foteljama, a ničim to povjerenje nisu opravdali nazivaju „spavačima“ koji svojim ponašanjem škode političkoj strukturi koja ih je „izbacila“ u prve redove gradskog tima.

Ko će biti kažnjen, ko nagrađen trebalo bi da odluči gradonačelnik Trebinja koji će i ovoga puta birati najbliže saradnike.

Pred njim je težak zadatak , jer od tog  izbora zavisi mnogo toga u ovome gradu.