YADUYBINA.jpg

Danas je u konferencijskoj sali u Gradu Sunca održano posljednje, finalno kolo kviza za djecu srednjopkolskog uzrasta koje organizuje Zadužbina "Knez Miroslav Humski".

unnamed (22).jpg

Nakon pola godine trajanja odigrano je deset kola kviza u kome je učestvovalo oko sedamdeset učenika od prvog do četvrtog razreda srednjih škola. Najuspješniji tim bili su učenici četvrtog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" pod nazivom "Usin" kome je pripala najvrednija nagrada u iznosu od 1.000 KM. Drugoplasirana ekipa "Treće poluvrijeme" osvojila je 500 KM, dok je trećeplasirana ekipa "Generacija 6" osvojila 250 KM.

unnamed (20).jpg

unnamed (19).jpg

Ostale ekipe prigodno su nagrađene knjigama u izdanju Zadužbine "Knez Miroslav Humski", kao i paketićima slatkiša. Nagrade su dodijelili Slađana Skočajić, načelnik odjeljenja za kulturu i obrazovanje, Miroslav Marković, konzul Republike Srbije u Trebinju i Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine Grada Trebinja.

unnamed (18).jpg

Na kraju, djeca su uzela bladoslov od njegovog preosveštenstva vladike Zahumsko-hercegovačkog i primorskog g. Dimitrija. U prostorijama biblioteke i čitaonice Zadužbine "Knez Miroslav Humski" bilo je upriličeno druženje uz posluženje.