doktor.jpg (152 KB)

Trebinjski ljekar Aleksandar Babić, koji boluje od cistične fibroze, transportovan je jutros u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, na Odjeljenje intenzivne medicine i na program kontinuirane dijalize, izjavila je danas za Radio Trebinje specijalista anesteziolog Petra Paovica.

Ona ističe da je njegovo zdravsteno stanje i dalje teško, a ishod je neizvjestan.

Dr Babić juče je smješten na Odjeljenje intenzivne njege Bolnice Trebinje, a usljed teškog opšteg stanja, uzrokovanog upalom pluća i septičnim šokom, bio je priključen na respirator.

Poznati trebinjski ljekar porodične medicine rođen je sa Kartagenerovim sindromom - obrnutim rasporedom vitalnih organa, pri čemu su plućne komplikacije veoma česte.

Dr Babić se nadao da će uspjeti da ode u kliniku u Beču, specijalizovanu za transplataciju pluća, ali mu se zdravstveno stanje juče naglo pogoršalo.

Priča o 47-godišnjem doktoru, koji je primao pacijente u ordinaciju, iako je 23 časa dnevno zavisio od aparata za kiseonik, obišla je region, uz brojne reakcije ljudi velikog srca koji su izrazili želju da mu pomognu u borbi za izlječenje.