20220405150710_712714.jpg (123 KB)

Učenici trebinjske Osnovne škole “Vuk Karadžić” su na regionalnom takmičenju hercegovačkih osnovaca iz fizike, koje je proteklog vikenda održano u Trebinju, osvojili sva prva mjesta.

U kategoriji sedmih razreda najbolji je bio Sergej Kandić, među osmašima je prvo mjesto osvojio Vuk Janković, dok je drugo mjesto zauzela njegova školska drugarica Sara Mijanović, a u kategoriji devetih razreda najbolji je bio Veljko Šekarić.

Svim učenicima je mentor bio profesor fizike ove škole Dobroslav Slijepčević koji kaže da ne treba zanemariti ni dvije učenice trebinjske škole “Jovan Jovanović Zmaj” Anastasiju Delić i Anju Mumalo, koje su osvojile drugo i treće mjesto u konkurenciji sedmih razreda, pod mentorstvom nastavnice Darinke Marić.

Prvoplasirani učenici su direktni učesnici republičkog takmičenja koje će se održati 14. maja na još neodređenoj lokaciji, dok će poziv za ostale zavisiti od broja bodova u drugim regijama.

Zanimljivo je napomenuti i to da je učenik Vuk Janković iz osmog razreda već plasiran na republička takmičenja iz matematike i informatike i da je osvojio maksimalan broj bodova (100) i na opštinskom i na regionalnom takmičenju i iz matematike i iz fizike, što se u pravilu skoro nikada ne dešava.

Nedavno su i trebinjski srednjoškolci briljirali na regionalnom takmičenju iz fizike na kome su takođe u sva četiri razreda gimnazilaci iz Trebinja bili najbolji.