Povodom obilježavanja Dana policije, 4. aprila, policijski službenici Policijske stanice Trebinje, danas su u Centru za transfuzijsku medicinu darovali krv.

policija-daruje-krv.jpg (135 KB)

„Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave Trebinje je jedan od najstarijih i najbrojnih aktiva na području Trebinja. U ovoj akciji prijavljena su 84 pripadnika Policijske uprave Trebinje. Policijski službenici su i u vrijeme vanredne situacije i svih mjera koje je donio Republički štab za krizne situacije RS na ovaj način pokazali da na njih građani uvijek mogu da računaju“, kazala je portparol PU Trebinje Jovana Cvijetić.

Ova akcija je raspoređena u tri dana jer su se pratile preporuke Ministarstva zdravlja da u jednom danu ne bude previše ljudi u istoj prostoriji – dodao je Dragan Šarenac, načelnik Centra za transfuzijsku medicinu Trebinje.

„Ispoštovali smo sve propisane mjere, tako da je u jednom satu maksimalno pet pripadnika policije moglo da da krv. Akcija će se nastaviti i sutra i tada ćemo znati ukupan broj prikupljenih doza“, zaključio je dr Šarenac.