Odjeljenju za plućne bolesti Bolnice Trebinje uručen je digitalni rendgen aparat, donacija predsjednika poslovnog sistema „Svislajon“ Rodoljuba Draškovića, vrijedna 50.000 evra.donacija-draskovic.jpg

Direktorica Bolnice dr Ljubica Miljanović zahvalila je donatoru koji je nakon kupovine respiratora ovoj zdravstvenoj ustanovi darovao i aparat koji će im biti od velike koristi za dijagnostiku kod pacijenata suspektnih ili oboljelih od virisa korona.

„Za našu bolnicu je ova donacija od izuzetnog značaja zato što pacijenti koji dođu na ovo odjeljenje neće imati potrebu da odlaze u dijagnostički centar i neće se miješati sa drugim pacijentima koji nisu suspektni na virus korona“, istakla je dr Miljanović. Ona je podsjetila da su se i drugi privrednici u našem gradu organizovali da pomognu trebinjskoj bolnici, te da je u toku nabavka nove opreme - u prvom redu respiratora, ali i pacijent monitora, infuzomata, te lične zaštite opreme.

U Bolnicu Trebinje stiže i dio opreme iz donacije Vlade Srbije Republici Srpskoj.

„U pitanju je zaštitna oprema za medicinske radnike – kape, maske, rukavice i zaštitne naočari. Svaka pomoć je dobrodošla pa nam i ova puno znači“, kaže infektolog u Bolnici Trebinje dr Rada Aleksić.

Iz Bolnice Trebinje poručili su da stanovnici Trebinja moraju da budu i dalje disciplinovani i odgovorni u pogledu lične higijene i socijalne distance, posebno za predstojeći vikend kada će lijepo vrijeme zasigurno mnoge dovesti u iskušenje da izađu napolje.

„Primijetili smo da se na igralištima i šetalištima sastaje veći broj naše omladine, koji su u bliskom kontaktu - a to ne bi trebalo da rade“, napomenula je dr Miljanović.