Muzej promocija.jpg (791 KB)

U Muzeju Hercegovine u Trebinju večeras je održana promocija zbirki poezije „U cilju kraja nema“, autora Dalibora Daničića i „Folija Š“, autora Boška Ćirkovića Škaba.

Dalibor Daničić je rekao da je tema njegove zbirke poezije pokajanje i vapaj za Bogom.

„Nisu klasične teološke teme jer ja nisam teolog, ali jesu u tom smjeru zahvalnosti prema Bogu. Prvi put u Trebinju promovišemo knjigu, ali već četvri put učestvujemo u trci 'Trebinje vertikal' i mogu reći da se ovdje osjećam kao kod kuće“, dodao je Daničić.

Boško Ćirković Škabo kaže da pjesme piše još od osnovne škole, te da mu je oduvijek bila želja da objavi svoju zbirku poezije.

„U ovoj zbirci pjesama iznosim neka svoja osjećanja i opažanja. Što se tiče naslova zbirke 'Folija' je kao 'ludilo' a 'Š' se odnosi na moj nadimak Škabo i nastao je u vrijeme pandemije korone, izazvan šumovima u međuljudskim odnosima koji su se tada desili. U Trebinju sam treći put i učestvovali smo u 'Trci u kamenu'. Meni se ovdje jako svidjelo, pa sam na tvrdđavi Strač snimao i kadrove za spot nove pjesme 'Staze mašte' koja će se naći u sljedećoj zbirci“, naveo je Ćirković.

Dalibor Daničić vodi udruženje „Ultra trkač Srbija“ i Jutjub kanal „Građansko novinarstvo“. Autor je dva dokumentarna filma „Dani divova“ i „Dani divova 2“.

Boško Ćirković Škabo je član i jedan od osnivača muzičke grupe „Beogradski sindikat“. Objavio je knjige „Priče dva vuka“, „Odmetnost“, „Vukjaklija“ i „Folija Š“.

Organizatori promocije su izdavačka kuća „Otvorena knjiga“ iz Beograda u saradnji sa Muzejom Hercegovine.

Muzej promocija 1.jpg (798 KB)