IMG_20230428_112351_resized_20230428_112415389.jpg (285 KB)

U Trebinju je po prvi put predstavljen studijski program „Bezbjednost i kriminalistika“, drugog ciklusa studija na Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banja Luci.

“Mislimo da je ovaj studijski program zanimljiv, prvenstveno za naše bivše diplomce, pripadnike MUP-a RS, ali i druge zainteresovane. U Hrvatskoj su, na primjer, za rukovodna mjesta potrebne završene master studije, u Srbiji su u toku pripreme , pa će to vjerovatno biti za nekoliko godina i u BiH. Nema više potrebe da neko iz RS master studije pohađa u Beogradu ili nekim drugim centrima, što su mnogo viši troškovi nego kad se školuje u Banja Luci”, rekao je Predrag Ćeranić, dekan ovog fakulteta.

On je podsjetio da će se i dalje izvoditi nastava na master studijama “Upravljanje bezbjednosnim rizicima prirodnih katastrofa”, koji je ranije predstavljen u Trebinju, i najavio da su od naredne godine planirane i doktorske studije na Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banja Luci.

Konkurs za master studije na ovoj visokoškolskoj ustanovi biće raspisan u junu, a nastava će početi na jesen.

U ovoj akademskoj godini na postidiplomskim studijama je 55 studenata, od kojih 40 na smjeru “Bezbjednost i kriminalistika”.