Treneru iz Bijeljine 12 godina zatvora za pedofiliju, on pobjegao
Foto: Ustupljena fotografija | Bokserskim treneru iz Bijeljine 12 godina zatvora za pedofiliju
M.T. (62), bokserski trener iz Bijeljine, optužen da je obljubio četrnaestogodišnjakinju koju je trenirao, osuđen je na 12 godina zatvora.

Riječ je o prvostepenoj presudi Okružnog suda u Bijeljini, koji je odredio i pritvor.

Naime, njemu je ranije određen kućni pritvor, ali se on toga nije pridržavao, tako da ga policajci nisu našli na njegovoj adresi, niti je poznato gdje se on sada nalazi.

Podsjetimo, kako su Nezavisne ranije pisale, ovaj proces je u bijeljinskom sudu trajao duže od dvije godine. Prije nego što će isteći te dvije godine, bijeljinsko tužilaštvo je upozorilo da ističe rok u kojem M.T. može biti u pritvoru, te ocijenilo da se ovaj proces namjerno odugovlači.

Na kraju se to i desilo - osuđenik je umjesto u pritvor poslat u kućni pritvor, te sada nije poznato gdje se nalazi.

Savićeva: Ovaj slučaj pokazao namjerno odugovlačenje postupka

Tatjana Savić, advokatica koja zastupa žrtvu i njenu porodicu, rekla je za “Nezavisne novine” da nije poznato gdje se osuđeni trenutno nalazi.

"Ovaj slučaj pokazao je namjerno odugovlačenje postupka u cilju isteka maksimalnog trajanja pritvora. To je sve vrijeme bilo očigledno smišljeno s ciljem da mu se omogući bjekstvo. Da je suđenje bilo efikasnije, do ovoga ne bi došlo", rekla je Savićeva za "Nezavine novine".