veselin brkovic.jpg

U Galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena je 31 samostalna izložba crteža Veselina Brkovića, akademskog slikara iz Trebinja.

Autor se publici predstavio sa trideset crteža, rađenih tehnikom grafit na papiru, nastalih tokom 2019. godine.

„U januaru ove godine se navršilo trideset godina od moje prve samostalne izložbe, a sa ovom godinom proslavljamo i jubilej Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Ovo je moj mali doprinos tom jubileju“, ističe Brković.

„Sve je ovo dio jedne serije mojih radova, ja radim u serijama i to je dobro poznato svima koji prate moj rad. Iz te serije sam izabrao određene primjere koji po mom mišljenju, u ovom trenutku, mogu da predstave publici jednu širu problemsku situaciju kojom se ja bavim u svom radu“, rekao je Brković.Otvarajući izložbu Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Grada Trebinja rekla je da je Veselin Brković hrabar čovjek koji se svojim radom nikome ne dodvorava i zato ga svi vrednuju i poštuju.

Veselin Brković je rođen u Trebinju 1972. godine. Osnovne i postdiplomske studije završio je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju – odsjek grafika. Vanredni je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju i dekan ove visokoškolske ustanove.

Učestvovao na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Izložbu Veselina Brkovića organizovao je Kulturni centar Trebinje u okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto.