Benjamin Krehić (26) i Adis Misimović (40) iz Zenice, te Milorad Grba (49) iz Podgorice uhapšeni su jutros na području Gacka, a kod njih je nađeno preko 240 kilograma skanka!


Na vanrednoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa je rekao da je droga otkrivena jutros oko 3 sata, nakon što je policija na raskrsnici Brojači na području Gacka zaustavila „mercedes“ kojim je upravljao B.K. iz Zenice, a sa njim je bio i A.M. (40), takođe iz Zenice.




– Prilikom kontrole „mercedesa“ policija je iz istog pravca uočila kretanje kombija „reno trafik“ koji se okrenuo na putu i pokušao pobjeći prema mjestu Miholjače. Nakon što je policija zaustavila kombi kojim je upravljao M.G. iz Podgorice na zadnjem sjedištu je nađeno više najlonskih vreća sa skankom – rekao je Laketa.


On je naveo da će nakon kriminalističke obrade slučaj će preuzeti Republičko tužilaštvo u Banjaluci.

Načelnik PU Trebinje je istakao da je ovo jedna od najvećih zaplijena droge posljednjih godina, te da je akcija urađena na osnovu operativnih saznanja i iz zasjede, a u cilju suzbijanja teškog kriminalita i krijumčarenja droge.


– Zeničani su bili „čistači“ i pokušali su da jave vozaču kombija da se vrati, pa se on u jednom momentu okrenuo nazad, ali ga je policija ubrzo zaustavila – naveo je Laketa.


On nije mogao potvrditi tačnu tržišnu vrijednost skanka, uz informaciju da je osobi koja je prevozila drogu bilo obećano 10 hiljada evra da je prebaci do Sarajeva.


Droga koja je na teritoriju RS došla iz Crne Gore je, najvjerovatnije, bila namijenjena tržištu u Sarajevu i Zenici.


Izvor: Radi Trebinje