U Banjaluci je proteklog vikenda održan je međunarodni novogodišnji plivački miting „Delfin – Aqva star 2017“.


Organizatori jednog od najkvalitetnijih takmičenja u našem okruženju bili su plivački klubovi Delfin iz Laktaša i Aqva star iz Banja luke. Na novogodišnjem mitingu u Banjaluci učestvovao je 291 plivač iz 22 kluba sa prostora Srbije , Slovenije i Bosne i Hercegovine.

KVS Leotar na „Delfin – Aqva star 2017“ učestvovao je sa dvanaest plivača. Klub su u banjaluci predstavljali Teodora Drapić (2007) , Teodora Kraljević (2005) , Jovan Vukoje (2005) , Maja Špirto (2003) , Kristina Piljević (2003) , Vuk Danojlić (2003) , Stefan Grubač (2003) , Savo Đurić (2003), Marko Šarović (2002) , Igor Berak (2000) , Uroš Kundačina (2000) i Zoran Vujičić (1981).

U Banjaluci, na novogodišnjem mitingu, su zablistali „prsaši“ KVS Leotar , Zoran Vujičić i Uroš Kundačina.

U diciplini 100m prsno u seniorskoj konkurenciji Zoran Vujičić je osvojio srebrenu medalju,dok je Uroš Kundačina osvojio bronzanu medalju.

Pored osvojenih medalja treba istaći njihove odlične rezultate 1:11,14 i 1:17,72 što su ujedno i lični rekordi ova dva plivača.

Pored srebrene medalje na 100m prsno Zoran Vujičić je osvojio i bronzanu medalju na 100m leđno takođe sa isplivanim ličnim rekordom 1:06,36.


Iako nisu osvojili odličja i ostali plivači KVS Leotar su na novogodišnjem mitingu u Banjaluci ostavili odličan utisak plivajući gotovo u svim svojim trkama, svoje lične rekorde.




  • U Banjaluci se potvrdilo da slobodno možemo reći da naši plivači dominiraju u prsnom stilu. Ivana Ninković , naša olimpijka, polako dobija naslednike u svom prsnom stilu a tu se posebno ističe Uroš Kundačina.Pored rezultata ,osvajača medalja , prezadovoljni smo i sa isplivanim rezultatim naših ostalih plivača na novogodišnjem miting na GOB-u u Banjaluci. Do kraja godine očekuje nas još jedno takmičenje a za vrijeme zimskog raspusta naši članovi neće imati odmor jer nastavljamo sa „pojačanim“ treninzima na bazenu. – ističe , Veljko Piljević , trener u KVS Leotar


Plivače KVS Leotar narednog vikenda očekuje otvoreno prvenstvo BiH u Sarajevu.

Trebinje danas