prica-obicna.jpg

Na sinoć završenom 15. Festivalu amaterskih pozorišta u Laktašima predstava "Obična priča" Dramskog studija Kulturne scene „Male stvari“ Trebinje osvojila je tri nagrade: za najbolju režiju, najbolju mušku sporednu ulogu i za glumačku budućnost.
Nagrada za najbolju režiju pripala je Milani Ninković i Milici Salata, David Popadić je dobio nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu, dok je nagrada za glumačku budućnost uručena Vojislavu Elezu.

David Popadić ističe da je srećan zbog nagrade, ali i uspjeha ansambla.

„Svaka nagrada je dobrodošla, to je rezultat našeg rada. Srećan sam i zbog cijelog ansambla i dobrog prijema naše predstave“, ističe mladi glumac.

Uspjeh trebinjskih mladih umjetnika je tim veći jer su prošle godine, na Festivalu dramskog stvaralaštva mladih u Vlasenici, takođe nagrađeni Milana Ninković i Milica Salata za najbolju režiju, kao i David Popadić za najbolju mušku epizodnu ulogu.

Željko Milošević, izvršni direktor „Malih stvari“ kaže da je veoma zadovoljan zbog postignutog uspjeha, podsjetivši da "Obična priča" donosi univerzalnu priču o ljubavi dvoje tinejdžera, kojom se ukazuje koliko smo inficirani predrasudama.

„Dobili smo tri značajne nagrade, veoma sam zadovoljan igrom naših talentovanih glumaca i odličnim prijemom komada. Drago mi je da je festival u Laktašima uopšte održan s obzirom na pandemiju virusa korona, zahvalni smo organizatoru - Kulturnom centru Laktaši što su smogli snage da organizuju festival u ovom vremenu zatvaranja i otuđenja i što su nas pozvali, ovo je za nas bilo osvježenje“, ističe Milošević.

Predstavu „Obična priča“ naši sugrađani igraće u petak, 25. septembra, i na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu. Dan kasnije, u čast nagrađenih na ovom festivalu, nastupiće u komadu „The Freedom Collection“ koji su prošlog mjeseca pripremali u Sarajevu sa mladim glumcima iz Zenice, Kaknja i Konjica, u režiji Markusa Vajoleta, profesora scenskog pokreta i fizičkog teatra iz Njemačke, uz asistenciju Amile Terzimehić, profesora scenskog pokreta na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.