gimnazija-trebinje.jpg (92 KB)

Tri nova zanimanja u narednoj školskoj 2021-2022. godini biće uvedena u trebinjskim srednjim školama.

Kako saznajemo u Tehničkoj školi Trebinje, nova zanimanja su tehničar informacionih tehnologija u četvorogodišnjem trajanju i trogodišnje-mehaničar mehatronike, pneumatike i hidraulike.

Darko Rakić, direktor ove obrazovne ustanove kaže da je planirano da u ovu školu bude upisano ukupno 96 učenika.

„Osim novih zanimanja budućim srednjoškolcima na raspolaganju su i četvorogodišnja zanimanja tehničar CNC tehnologija i tehničar logistike i špedicije. Od trogodišnjih škola predviđeno je da u trogodišnje kombinovano odjeljenje bude upisano i 12 učenika budućih električara-elektroinstalatera“, naveo je on.

Novo trogodišnje zanimanje u Centru srednjih škola je agroproizvođač.

Neška Ilijić, direktor Centra srednjih škola ističe da je planirano da upišu ukupno 120 učenika i to po odjeljenje ekonomskih tehničara, poslovno-pravnih, turističkih i medicinskih tehničara, u četvorogodišnjem trajanju, te trogodišnje kombinovano odjeljenje kuvar- agroproizvođač.

U Gimnaziju „Jovan Dučić“ biće upisana četiri odjeljenja opšteg smjera, ukupno 96 učenika.

U Muzičkoj školi Trebinje planirano je da bude upisano 14 srednjoškolaca, i to osam na teoretski i četiri na instrumentalni odsjek.

Prvi upisni rok u srednje škole u Republici Srpskoj počinje 14. juna i trajaće do 25. juna za učenike koji imaju 60 i više bodova. Drugi upisni rok je od 5. do 16. jula.