Saša Trivić i Nikola Gojković - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici razmatra dva najvažnija dokumenta za predstojeći period – Program ekonomskih reformi za naredne tri godine i Prijedlog budžeta za sljedeću godinu.

U Prijedlogu programa ekonomskih reformi navodi se da će projektovane stope privrednog rasta u periodu 2022–2024. godina iznositi 4,5, 4,3 i 4,6 odsto respektivno, kao rezultat oporavka domaće tražnje u Srpskoj, postepenog oporavka izvozne tražnje i pozitivnog efekta investicija.

Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2022. godinu iznosi 4 milijarde i 24 miliona maraka i veći je za osam miliona od ovogodišnjeg rebalansa republičkog budžeta.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Srpske Saša Trivić istakao je da je zadovoljan sa Prijedlogom budžeta, kao i sa predloženim ekonomskim reformama.

- Cilj je povećanje plata - istakao je Trivić, gostujući u našem Jutarnjem programu.

Član Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske Nikola Gojković rekao je da postoje pomaci i razumijevanje između Udruženja penzionera i Vlade Srpske.

Istakao je da očekuju i razgovore sa ministarkom finansija.

- Prijedlogom Budžeta za narednu godinu penzioneri su djelimično zadovoljni. Penzije su redovne i to je važno. Povećana su i sredstva za banjsko liječenje - kaže Gojković.