Međunarodna biciklistička "Trka kroz Srbiju" u kojoj će učestvovati 150 učesnika iz tridesetak zemalja danas će startovati iz Istočnog Sarajeva, što je ujedno i prvi put da ovo takmičenje počinje iz Republike Srpske.Ovogodišnja 59. biciklistička trka startovaće danas u 12.00 časova ispred zgrade Gradske uprave Istočno Sarajevo.trka-srbija.jpg

Nakon starta biciklisti će se kretati prema kružnom toku, Hilandarskom i Ulicom Kasindolskog bataljona, gdje će nastaviti regionalnim putem Jahorina-Istočno Sarajevo. Potom će se spuštati prema vodovodu, praviti krug kod hotela "Espanja", a cilj prve etape biće ispred zgrade Gradske uprave.

Ovogodišnja "Trka kroz Srbiju" jedna je od najmasovnijih, što pokazuje podatak da će učestvovati 150 učesnika iz tridesetak zemalja, među kojima su biciklisti iz Francuske, Italije, Holandije, Velike Britanije i Rumunije.

Trka, koja traje do petka, 2. avgusta, voziće se od Istočnog Novog Sarajeva preko Jahorine, Pala, Priboja, Zlatibora, Čajetine, Mionice i Beograda do Požarevca.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković sinoć je, nakon revijalne trke djece u ovom gradu, proglasio svečano otvorenom 59. Međunarodnu biciklističku "Trku kroz Srbiju".

Nakon revijalne trke djece i ceremonije otvaranja, predstavili su se učesnici - 150 takmičara iz tridesetak zemalja.

Biciklisti koji učestvuju u "Trci kroz Srbiju" skupljaju bodove za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Prva trka održana je 1939. godine, te se ove slavi 80 godina takmičarskog biciklizma u Srbiji.